Gastprogramma [uitverkocht]
Gastprogramma van Theatergroep Zout
Gastprogramma: Late Night Talks w/ Fatima Warsame
Elisabeth Lockhorn over Andreas Burnier
an evening with Cammisa Buerhaus, Geo Wyeth,
and Ivan Cheng
Perdu's tweede open mic!
A Sunday afternoon in Black Achievement Month
Perdu tijdens Read My World
De Biografie in psychoanalyse
Een gesprek over gemeenschap, kritiek en herkenning
EINDFEEST: 35 JAAR PERDU!
Charles Bernstein and Susan Bee return to Perdu!
An evening with Eileen Myles
Repercussions of a Malfunctioning System
On Lineage and Lingua
Op zoek naar de kritische mogelijkheden van intuïtief werk
An evening with Lisa Robertson and Mia You
Life before, during and after the apocalypse
A programme guest-curated by artist Christian Nyampeta
A programme guest-curated by Urok Shirhan
Perdu, deBuren en de Nwe Tijd slaan wederom de handen ineen voor een nieuwe editie!
Perdu's allereerste open mic!
A co-production of Gertrude Stein European Network, Perdu and Institute for Cultural Inquiry (ICON)'s Modern and Contemporary Literature Research Group (Utrecht University)
Looking for liminality in abjection
Perdu i.s.m. The Black Archives: Woordkunst over verborgen verhalen
Hoe verhouden we ons tot dieren? Of beter gezegd: tot andere dieren?
Poëzie als interventie
Collecting the leftovers of history
Drie Russische dichters te gast + presentatie Tijd van de aarde van Galina Rymboe
We lezen de nieuwe bundel van Anneke Brassinga: Verborgen tuinen
Met Doina Ioanid, Claudiu Komartin en hun vertaler Jan H. Mysjkin
De derde avond in onze sciencefictionreeks!
DIT EVENEMENT IS UITVERKOCHT!
Deuren open: 19:30
Aanvang: 20:00
Entrance: €9 / €6 (korting)
Programma in het Nederlands en Engels
Tijdens de derde avond in onze reeks over het oeuvre van science-fiction auteurs kijken we voor het eerst naar iemand die niet hoofdzakelijk boeken produceert. De werelden van Janelle Monáe verschijnen in de vorm van albums, films, optreden, outfits en LP-hoezen. Voorafgaand aan haar succes als popmuzikant werkt Monáe sinds 2007 aan een gigantisch muzikaal project: de Metropolis serie, waar inmiddels vijf delen van zijn verschenen. In dit werk staat Cindi Mayweather centraal, een android die verliefd raakt op haar maker en daardoor wordt verbannen uit de samenleving waar ze is gebouwd.
Monáe’s muziek bevat invloeden van Broadway, spoken word, anime, het afrofuturisme van Octavia Butler, en de proto-sci-fi van Duits expressionistische film, naast de muziek van Prince en Stevie Wonder. Het thema van het lichaam als object dat niet meer 'correct' functioneert (zie ook de titel van haar laatste album, Dirty Computer) komt telkens terug, en Monáe verweeft dit met feminisme, queerness, en een scala aan vormen van andersheid.
Op deze avond beschouwen verschillende sprekers ieder één van Monáe’s concept-LP's. Zaïre Krieger zal spoken word performen op basis van
The ArchAndroid, Maartje Schröder zal ingaan op de android-metafoor in The Electric Lady, en de derde bijdrage wordt spoedig aangekondigd.
Zaïre Krieger is spoken word artiest, journalist en student rechten. Human Rights keren telkens terug als de basis van haar werk, zowel persoonlijk als juridisch. Haar artikelen verschenen eerder op Oneworld en Dipsaus, en Krieger werd door ELLE Magazine met negenentwintig andere womxn vermeld als een pionier die de komende 30 jaar een leidende rol zal innemen.
Maartje Schröder werkt als stylist, producent, docent en kunstenaar. Vragen rond identiteit, sekse en personhood en hun onderlinge verbondenheid vormen de basis van haar artistieke werk. Het onderzoeksaspect van haar werk krijgt vorm door middel van fotografische zelfportretten, een zine-serie en performances als drag king Jo. Schröder studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en vervolgens Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam.
**Onze gast Flavia Dzodan heeft helaas haar contributie moeten afzeggen, wegens redenen buiten haar controle om. Een update over de vervangende bijdrage die op het werk van Monáe reflecteert volgt spoedig.