Gastprogramma [uitverkocht]
Gastprogramma van Theatergroep Zout
Gastprogramma: Late Night Talks w/ Fatima Warsame
Elisabeth Lockhorn over Andreas Burnier
an evening with Cammisa Buerhaus, Geo Wyeth,
and Ivan Cheng
Perdu's tweede open mic!
A Sunday afternoon in Black Achievement Month
Perdu tijdens Read My World
De Biografie in psychoanalyse
Een gesprek over gemeenschap, kritiek en herkenning
EINDFEEST: 35 JAAR PERDU!
Charles Bernstein and Susan Bee return to Perdu!
An evening with Eileen Myles
Repercussions of a Malfunctioning System
On Lineage and Lingua
Op zoek naar de kritische mogelijkheden van intuïtief werk
An evening with Lisa Robertson and Mia You
Life before, during and after the apocalypse
A programme guest-curated by artist Christian Nyampeta
A programme guest-curated by Urok Shirhan
Perdu, deBuren en de Nwe Tijd slaan wederom de handen ineen voor een nieuwe editie!
Perdu's allereerste open mic!
A co-production of Gertrude Stein European Network, Perdu and Institute for Cultural Inquiry (ICON)'s Modern and Contemporary Literature Research Group (Utrecht University)
Looking for liminality in abjection
Perdu i.s.m. The Black Archives: Woordkunst over verborgen verhalen
Hoe verhouden we ons tot dieren? Of beter gezegd: tot andere dieren?
Poëzie als interventie
Collecting the leftovers of history
Drie Russische dichters te gast + presentatie Tijd van de aarde van Galina Rymboe
We lezen de nieuwe bundel van Anneke Brassinga: Verborgen tuinen
Met Doina Ioanid, Claudiu Komartin en hun vertaler Jan H. Mysjkin
De derde avond in onze sciencefictionreeks!
DIT EVENEMENT IS UITVERKOCHT!
Op zoek naar de kritische mogelijkheden van intuïtief werk
Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Entree: €9 / €6 (korting voor studenten, stadspashouders, vrienden van Perdu en Auteursbond-leden)
In ieder lichaam ligt kennis opgeslagen. Een archief van onbewuste ervaringen die onze dagelijkse beslissingen beïnvloeden. Er zijn dansers die met hun ogen dicht de positie en beweging van een ander lichaam in de ruimte kunnen aanvoelen. Schaduwkennis die niet tot uiting komt in ons bewuste denken, maar wel in onze intuïtie. De verontrustende hitte van afgelopen jaar heeft effect op hoe we ons voelen. Het heeft een reden dat we ook midden in de nacht, als niemand kijkt, onze mail checken. We voelen dat er iets wringt. Dat er iets anders moet.
Intuïtie is gesitueerd, persoonlijk en aftastend. Als methode probeert het de wereld niet vanuit vastomlijnde kaders te begrijpen, te omvatten en te overheersen, maar juist aan te gaan. Onderwerpen die eerst verstopt bleven, kunnen aan het licht komen. Heeft intuïtie dan kracht als kritisch onderzoeksmiddel? Kan het ons uitdagen om contact te blijven maken met een wereld waarin sociaal en ecologisch geweld een dagelijkse realiteit is? En kan de dichter, de denker of de kunstenaar deze innerlijkheid voelbaar maken?
Deze avond gaan we op zoek naar de kritische mogelijkheden van intuïtief werk. Via poëzie, stem en lichaam gaan we samen met het publiek dit onderzoek aan.
Snejanka Mihaylova (born in Sofia) is artist and writer. Her work is located in the intersection of philosophy and theatre, performance and publishing. She currently works on her PhD dissertation on Tradition and the notion of Art in Byzantine Philosophy at Sofia University “St. Climent Ohridsky”. Mihaylova published several books on themes that relate thinking and theatre: Theatre of Thought published in 2010 by Critique and Humanism Publishing House, Sofia; Practical Training in Thinking, published by The Last Book (a publishing project co-founded with Philip Baber) in the context of Stedelijk Museum opening exhibition Beyond Imagination in 2012 and Acoustic Thought commissioned and published by If I Can't Dance I Don't Want To Be Part Of Your Revolution in collaboration with The Last Book in 2015. In all her books thinking is a relational experience, explored in acts of collective practices of listening, receiving, and giving voice.
Leela May Stokholm is een intuïtieve fysieke en beeldende kunstenaar, performer, zanger, theatermaker en improvisator. In 2005 studeerde ze af aan de Mime Opleiding, onderdeel van de Academie voor Dans en Theater in Amsterdam, waar ze sinds 2013 lesgeeft en studenten met hun eigen werk begeleidt. Door middel van verschillende media - performance, concert, tentoonstelling, foto/tekeningen/tekst en het geven van workshops (bijvoorbeeld Voice as a Bridge) - geeft ze het scheve, speelse en onbevangen in ons een stem. De wezenlijke zoektocht als mens die zich verhoudt tot tijd, ruimte en zijn eigen emotionele landschappen. Ze geeft les in stemimprovisatie (Briesen) en is als zelfstandige gelieerd aan o.a. HKU/ Musicians 3.0, HKU/ Master of Education in Arts, HKU/ Docent Theater en Artez/Theater.
In 2015 debuteerde Neusa Gomes als Spoken Word artiest bij Derek Otte. Sindsdien trad ze onder meer op tijdens Lowlands en Read My World, ze stond de afgelopen jaren naast namen als Babs Gons en Dean Bowen. In 2016 begon ze als Spoken Word docent aan het SKVR in Rotterdam, waar ze jongeren (van 12 tot 26 jaar oud) in het genre introduceert en ze de mogelijkheid biedt eigen werk te maken. Neusa Gomes ontving in 2017 de El Hizjra literatuurprijs poëzie en won in hetzelfde jaar als eerste Spoken Word artiest de TedX open mic.