Een avond over muziek, improvisatie en de hersenen met neurowetenschapper en jazzmuzikant Artur Jaschke en Uitgeverij HetMoet.
An evening dedicated especially to the poetry of P.G. Wodehouse, a lesser-known part of his creative output.
De book launch van de debuutbundel van Perdu redacteur Maxime Garcia Diaz, uitgegeven door De Bezige Bij.
Boekpresentatie On Being Ill met uitgeverij HetMoet - een avond met discussie, voordracht, muziek en livestream.
Een waarde geladen zoektocht? Een gesprek tussen beleidspraktijk, onderwijs, wetenschap en burgerinitiatief.
Reading and discussion of Dear Science and Other Stories by Katherine McKittrick. Part of the extracurricular course Recipes for a Technological Undoing offered to students at the Sandberg Instituut and Rietveld Academie. Organized by Ladipo Famodu, Lauren Fong, and Alec Mateo.
De veertigste editie van Vers van het Mes met Babeth Fonchie, Daan Janssens en Maan Methven, in samenwerking met de Buren
With Sinine Nakhle (aka Beirut By Dyke) and Michiel Leezenberg, hosted by Ranwa Alamsi.
Twee talen op één kussen is een uitnodiging aan vertalers en schrijvers om hun ervaringen te delen met het denken, spreken en leven vanuit twee of meerdere talen.
Opening of the new season - with Perdu programmers Ranwa Alamsi, Asha Karami, Alec Mateo en Maxime Garcia Diaz, hosted by Chris Keulemans
Livestream - Presentatie zomernummer Awater - met Dorien de Wit, Antoine de Kom & Willem Thies
i.s.m. Uitgeverij Cossee - met Berber Kapitein, Marcel Möring, Sinan Çankaya en Khalid Mourigh
Livestream i.s.m. Stichting Breukvlakken - met Judith Belinfante, Maarten van der Graaff, Abram de Swaan, Christa Widlund en Wouter Gomperts
Presentatie van de teksten geschreven tijdens de Perdu Schrijfworkshop onder leiding van Hannah van Binsbergen en Jeroen van Rooij
Live audience & livestream - a musical lecture with Kim Dankoor and Rashida Tauwnaar
Presentatie van de nieuwe dichtbundel van Willem Thies
Livestream i.s.m. Stichting Breukvlakken - met Ralph Levie, Maureen Ghazal, Martijn Stronks, Zohra Acherrat en Rolien van Mechelen.
Signeersessie in de boekhandel - debuutbundel Ik zeg Emily
Avond met live publiek! - Met Luisa Puterman & Saskia de Jong
Presentatie van de debuutbundel van Yentl van Stokkum
Avonden Livestream - with Eva Posas, Asli Hatipoglu & Dewi de Nijs Bik
Livestream i.s.m. Stichting Breukvlakken - met Barbara Barend, Eva Gerlach, Marc Schuilenburg, Peter Vermeulen en Majorie Dijkstal.
Coronaproof signeersessie - nieuwe bundel 'Het stad in mij'
Avonden Livestream - with Shereen Abouelnaga, Sara Abdeen & Marwa Abu Daif
Avonden Livestream - with Hamja Ahsan, Jonathan Griffioen, Nadh Lingyun Cao and Mica Pan
Livestream i.s.m. Stichting Breukvlakken - met Olaf Tempelman, Nele Buyst, Casper Thomas, Regina van Gelderen en Martin Willems
Livestream - presentatie Stilte is mijn moedertaal (Silence is my Mother Tongue) in aanwezigheid van de auteur!
Livestream - jaarlijkse Dichtersmarathon
Livestream - presentatie nieuwe dichtbundel van Thomas Möhlmann
Avonden Livestream - met Çağlar Köseoğlu, Dean Bowen, Maxime Garcia Diaz en Bram Ieven
Livestream i.s.m. Stichting Breukvlakken - met Martin Willems, Michael Tedja, Jaron Harambam, Jan Swinkels en Don Linszen.
Joods Cultureel Kwartier en Perdu organiseren samen een programma over moedertalen naar aanleiding van de tentoonstelling over Paul Celan
Avonden Livestream - met Hélène Gelèns, Thomas Möhlmann en Martijn den Ouden
Livestream - met Bas Belleman, Lucas Hirsch, Nina Targan Mouravi en Iduna Paalman
Livestream - with guests Mia You, LaTasha N. Nevada Diggs and Holly Pester
Livestream - An evening of readings and performances with Sandberg Instituut's Critical Studies Department and ieke Trinks
Drie bundels van Uitgeverij Perdu samen voor €29,95
Twee talen op één kussen is een uitnodiging aan vertalers en schrijvers om hun ervaringen te delen met het denken, spreken en leven vanuit twee of meerdere talen.
Programma in het Nederlands
Start programma: 20:00
Deuren open: 19:30
Tickets: Pay-as-you-wish
Live & Livestream
Een vaccinatiebewijs (QR code via de CoronaCheck-app, papieren vaccinatiebewijs, gele vaccinatie boekje, geldig vaccinatiebewijs uit het buitenland), een negatief testbewijs (max. 24 uur oud), of bewijs van herstel is verplicht, graag tonen aan de deur.
De livestream begint vrijdag 24 september om 20:00. Klik op de onderstaande livestream knop om te kijken.
Twee talen op één kussen is een schrijfproject van de Tank en de TaalUnie, gecureerd door Neske Beks, dat meertaligheid omarmt.
de Tank, opgericht door Neske Beks, is een samenwerking tussen Alphabet Street (gilde voor Zwarte (beeld)taalkundigen) en Rose Stories. de Tank ontstond in 2020 uit de behoefte aan samenwerkingen met BIPOC (Black, Indigenous and People of Color) en mensen uit de Arabische en Aziatische diaspora, en ook om verbindingen aan te gaan met mensen uit het (voornamelijk witte) Letterenveld. de Tank richt zich op vier pijlers: Vertalen, Essay, Redactie en Cultuurkritiek.
Twee talen op één kussen is een uitnodiging aan vertalers en schrijvers om hun ervaringen te delen met het denken, spreken en leven vanuit twee of meerdere talen. Ze vertellen over de voordelen, de nadelen, de pijn en het plezier van meertaligheid. Voor het project zijn zeven schrijvers geselecteerd.
Speciaal voor Perdu hebben Neske Beks en Canan Marasligil vier schrijvers uitgenodigd om tijdens de avond voor te lezen uit hun werk en in gesprek te gaan met elkaar en het publiek over meertaligheid en schrijven.
Deze maand stonden Shantie Singh, Henna Goudzand Nahar en Najiba Abdellaoui met Twee talen op één kussen op het podium van Read My World. Vanavond verwelkomen we bij Perdu Karin Lachmising, Rahina Hassankhan, Eunice Frijde en Jurenne Hooi. Het gesprek wordt gemodereerd door Fatma Bulaz.
Over de sprekers
Karin Lachmising
Karin Lachmising is een Surinaams-Nederlandse dichter, schrijver. In haar dichtbundels, essays en theaterteksten geeft ze stem aan maatschappelijke onderwerpen en sociale verhoudingen. Ze zet zich in voor het bespreekbaar maken van schurende onderwerpen in de maatschappij, zowel als panellist, moderator en als projectleider diversiteit en inclusie bij Critical Mass. Daarnaast organiseert ze schrijfworkshops op aanvraag en maakt ze deel uit van de klimaatdichters, een beweging van Vlaamse en Nederlandse woordkunstenaars die met poëzie in al haar verschijningsvormen voor een klimaatvriendelijke wereld strijden.
Rahina Hassankhan
Rahina Hassankhan is trainer, systemische lichaamscoach en begeleider van familieopstellingen. Naast haar werk in diverse maatschappelijke instellingen zat ze een aantal jaren in de redactie van Surinaams feministische vrouwenkrant Ashanti en publiceerde het boekje ‘Al is hij zo zwart als roet…’. Na de masterclasses van de Tank waagt ze zich op het pad van verhalenverteller.
Eunice Frijde
Eunice Frijde heeft Sociaal-Culturele wetenschappen aan de VU gestudeerd. Als zwarte vrouw ervaarde zij het eurocentrische perspectief in haar studieboeken als beperkend. Haar tegenreactie was haar horizon te verbreden en de wereld te bekijken met een open geest en een flinke dosis menselijkheid. Dit staat nog steeds centraal in haar werk als tekstschrijver en storyteller. Momenteel schrijft Eunice strategische teksten en bedrijfsverhalen voor het MKB. Daarnaast schrijft ze onder andere voor Flow Magazine NL. Eunice schrijft graag verhalen die mensen uitdagen om een laagje dieper te gaan. Onlangs schreef ze haar eerste essay. Haar ambitie is om meerdere essays, korte verhalen en romans te publiceren.
Jurenne Hooi
Jurenne Hooi heeft de studie Gezondheidswetenschappen gevolgd in Maastricht en promoveerde op het gebied van hart & vaatziekten op dezelfde universiteit. Ze is jarenlang bestuurder geweest bij een maatschappelijke dienstverlenende organisatie in Amsterdam Zuidoost en Diemen die zich onder anderen bezig hield met schuldenproblematiek. Ook heeft ze zich gespecialiseerd in toezichthouden, waarbij ze een aantal toezichthoudende functies heeft waaronder voorzitter van de Raad van Toezicht Amsterdam Museum. Haar eerste boek waarin ze haar ervaringen beschrijft als onconventionele bestuurder binnen het schuldhulpverleningslandschap en pleit voor een meer menselijke maat in de hulpverlening verschijnt eind 2021.
Fatma Bulaz
Fatma Bulaz volgt de master Midden-Oostenstudies en is programmamaker. Bulaz heeft een fascinatie voor de geschiedenis, taal en cultuur van Turkije, Iran en de Kaukasusregio. Ze was programmacoördinator van Freedom Book Fair en werkte mee aan de 20ste editie van Arab Film Festival. Nu maakt ze programma’s voor Read My World en Rijksmuseum Muiderslot.