Drie dagboekfragmenten: één echt, één geleend en één gefabriceerd, kun jij raden wie voordraagt uit authentieke dagboeken?
Op 24 juni wijdt Perdu een avond aan het werk van Sonja Prins.
DIT EVENEMENT IS UITVERKOCHT!
De zesde uitgave in de Sporenreeks van Perdu!
We lezen Binnenplaats van Joost Baars
EINDFEEST
Een avond over het werk van Jeroen Mettes
Gastprogramma: bundelpresentatie van Hannah van Binsbergen
Perdu welcomes Peter Gizzi and Matvei Yankelevich who will read from their poetry and participate in a panel discussion.
Gastprogramma: Poëziedebuut van Frank Keizer
Gastprogramma: Presentatie debuutbundel van Çağlar Köseoğlu
Perduprogramma: opening nieuwe seizoen
reading by Rob Halpern
Over arbeid, cultuur en cognitief kapitalisme: herwaardering van de arbeider als politiek subject, nieuwe poëzie voor 1 mei en arbeid in recente Nederlandse romans.
poetry rituals for deviant beings of all kinds
Thuis van Geert Buelens
De bollen zijn heel decoratief aan de vijver
In het Poëziecentrum te Gent
Rouw met diertjes van Astrid Lampe
Van Rob Halpern, vertaald door Samuel Vriezen en Frank Keizer
In De Loketten van het Vlaams Parlement
Van Maarten van de Graaff
Van Frank Keizer
Presentatie van de nieuwe Parmentier
Britse poëzie van Marianne Morris in vertaling
Over de poëzie van Rob Halpern
Over documentaire poëzie
Na afloop fluisterdisco met DJ Dorps
Over documentaire poëzie
Aanvang: 20.30 uur / Zaal open: 20.00 uur Entree: 7 / 5 euro (met kortingskaart)
Wat gebeurt er als uiteenlopende disciplines als geschiedschrijving, politiek en journalistiek in poëzie door elkaar lopen? Als poëzie zich nadrukkelijk presenteert als een vorm van documentatie en zich plaatst te midden van nieuwsfeiten, historische gebeurtenissen en situaties? Dat onderzochten Arnoud van Adrichem, Frank Keizer en Samuel Vriezen in het door hen samengestelde Parmentier-dossier over hedendaagse “documentaire” poëzie uit Amerika.
Het leverde een veelzijdig nummer op, waarin een reisgedicht naast activistische working class poetry komt te staan en een surrealistisch feuilleton naast een “counterepic” van de Eerste Golfoorlog. Wel is er een gedeelde politieke ambitie: documentaire poëzie tracht steeds een correctie aan te brengen op de dominante representaties waarvan de massamedia ons voorzien. Een actueel uitgangspunt, zeker in het licht van recente discussies over literatuur en engagement, poëzie en politiek.
Perdu presenteert het dossier en discussieert erover met Geert Buelens en Joris Luyendijk. Geert Buelens is hoogleraar Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Utrecht en bereidt momenteel een studie voor over het onderwerp. Joris Luyendijk is journalist en schrijft voor NRC Handelsblad wekelijks over nieuwe, experimentele vormen van journalistiek. Hun reacties zullen de inzet vormen van een gesprek. Daarnaast zullen de in het dossier opgenomen auteurs, onder wie Mark Nowak, Barrett Watten, Leslie Scalapino en Juliana Spahr, middels vertalingen aan het publiek geïntroduceerd worden.