Drie dagboekfragmenten: één echt, één geleend en één gefabriceerd, kun jij raden wie voordraagt uit authentieke dagboeken?
Op 24 juni wijdt Perdu een avond aan het werk van Sonja Prins.
DIT EVENEMENT IS UITVERKOCHT!
De zesde uitgave in de Sporenreeks van Perdu!
We lezen Binnenplaats van Joost Baars
EINDFEEST
Een avond over het werk van Jeroen Mettes
Gastprogramma: bundelpresentatie van Hannah van Binsbergen
Perdu welcomes Peter Gizzi and Matvei Yankelevich who will read from their poetry and participate in a panel discussion.
Gastprogramma: Poëziedebuut van Frank Keizer
Gastprogramma: Presentatie debuutbundel van Çağlar Köseoğlu
Perduprogramma: opening nieuwe seizoen
reading by Rob Halpern
Over arbeid, cultuur en cognitief kapitalisme: herwaardering van de arbeider als politiek subject, nieuwe poëzie voor 1 mei en arbeid in recente Nederlandse romans.
poetry rituals for deviant beings of all kinds
Thuis van Geert Buelens
De bollen zijn heel decoratief aan de vijver
In het Poëziecentrum te Gent
Rouw met diertjes van Astrid Lampe
Van Rob Halpern, vertaald door Samuel Vriezen en Frank Keizer
In De Loketten van het Vlaams Parlement
Van Maarten van de Graaff
Van Frank Keizer
Presentatie van de nieuwe Parmentier
Britse poëzie van Marianne Morris in vertaling
Over de poëzie van Rob Halpern
Over documentaire poëzie
Na afloop fluisterdisco met DJ Dorps
Presentatie van de nieuwe Parmentier
Aanvang: 20.30 uur / Zaal open: 20.00 uur Entree: 10 / 5 euro (met kortingspas)
Zijn wij inderdaad ons brein? Hoe maakbaar zijn de hersenen eigenlijk? En hoe wordt het brein in de literatuur verbeeld? Perdu fileert op deze avond de hedendaagse fascinatie met de hersenen als de ultieme bron van onze identiteit, en debatteert erover met onderzoekers uit verschillende disciplines.**
‘Wij zijn ons brein’ is een inmiddels gevleugelde uitspraak van Dick Swaab, die stelt dat onze hersenen het verhaal van ons leven grotendeels bepalen. Of we inderdaad ons brein zijn is hevig omstreden, maar dat er tegenwoordig niet aan de hersens te ontsnappen valt, zal niemand tegenspreken. Van rechtsgeleerdheid tot politiek en van talkshows tot literatuur: de hersenen zijn overal.
Reden voor Stephan Besser, Arnoud van Adrichem en Frank Keizer om voor literair tijdschrift Parmentier uit schedellichten te gaan. Vanuit het inzicht dat de hersenen ook noodzakelijk politiek zijn, stelden zij een dossier samen over het culturele en artistieke leven van de hersenen. Het blijkt dat er een veelheid aan visies mogelijk is op het brein, dat dan ook nooit met één stem spreekt.
Op deze avond buigen een neurowetenschapper, een schrijver, een literatuurwetenschapper en een curator zich over de betekenis van het brein in het licht van de bredere cultuur, en gaan daarover in gesprek. Ook de literatuur laat zich niet onbetuigd: twee dichters schreven hun eigen refrein van het brein. Zo ontstaat een veelzijdig beeld van het orgaan dat alomtegenwoordig is en toch onpeilbaar blijft.