Met voordrachten van Alara Adilow, Sophie Collins en Maarten van der Graaff
Het omgekeerde dichtersinterview
Livestream i.s.m. Stichting Breukvlakken - met Judith Belinfante, Maarten van der Graaff, Abram de Swaan, Christa Widlund en Wouter Gomperts
DIT EVENEMENT IS UITVERKOCHT
Perdu at the Movies!
Een avond over het werk van Jeroen Mettes
Gastprogramma: bundelpresentatie van Hannah van Binsbergen
Discussieprogramma n.a.v. de eerste Hans Groenewegenlezing door Anneke Brassinga
Gastprogramma: Presentatie debuutbundel van Çağlar Köseoğlu
Over en met de poëzie van H.H. ter Balkt
Een avond gewijd aan Ademgebed (2014) van dichter en muzikant Martijn Teerlinck.
Nieuwe Zon van Jacob Groot
Over poëzie en productie
Luisteren als artistieke praktijk
Van Maarten van de Graaff
De Vijftigers nu
Een etmaal voordracht van poëzie
Van Frank Keizer
Over N30 van Jeroen Mettes
Luisteren als artistieke praktijk
Aanvang: 20.30 uur / Zaal open: 20.00 uur Entree: 10 / 5 euro (met kortingspas)
Hoe klinkt een literatuur die behalve geschreven ook geluisterd is? Er zijn schrijvers voor wie luisteren minstens zo belangrijk is als schrijven. Sterker nog, voor wie het schrijfproces volledig in het teken staat van taal die gehoord, afgeluisterd of toevallig onderschept is. Zij zien zichzelf als medium, als doorgeefluik, meer dan als de unieke makers van hun werk. Ze cultiveren geen zelfexpressie maar ontvankelijkheid voor het andere. Deze avond gaat over de teksten van deze schrijvers en hun materiaal - de alomtegenwoordige ruis van radio en tv bijvoorbeeld, maar ook juist het ongehoorde geluid van een wereld voorbij het bekende.
Toine Horvers is schrijver en kunstenaar. In zijn boeken Mei en Chartres (2013) zet hij geluiden van vogels en geroezemoes in de kerk van Chartres om in taal, zonder daarbij gebruik te maken van voor de hand liggende expressieve middelen. Zo wil hij de autonomie van klank zo dicht mogelijk naderen.
Maarten van der Graaff is dichter. In 2013 debuteerde Van der Graaff met de bundel Vluchtautogedichten, waarin Spicer een van de belangrijkste invloeden is.
Tom Willaert is doctorandus aan de K.U. Leuven waar hij aan een FWO-project onder begeleiding van prof. Sascha Bru werkt. Hij onderzoekt de receptie van de fonograaf en grammofoon in het denken over wat literatuur is in de Lage Landen tussen 1877 en 1950.